De juridische tips van Bart Vanden Brande - Sessie 7
Op dinsdag 19 maart verzamelden de ondernemers zich voor de voorlaatste keer in het hotel Serwir. Daar stond Bard Vanden Brande (Sirius Legal) klaar met zijn juridische tips. Bart is één van de referenties op het vlak van GDPR en e-commerce wetgeving in België. Hier hebben jullie alvast een verslag van de boeiende namiddag.
Het juridische kader omtrent e-commerce kan uitdagend zijn. De wetgeving verandert namelijk razendsnel. Sinds 2013 wordt er hard gewerkt aan een eengemaakte e-commerce markt in de EU. Daarnaast is het ook zo dat elk land zijn eigen wetgeving heeft wat alles nog gecompliceerder maakt. Hieronder enkele concrete tips die Bart ons meegaf:
|
Wil je de presentatie van Bart nog eens nalezen? Bekijk deze dan zeker op het e-learningplatform samen met nog andere tips! |
Lonneke Spinhof leerde ons tijdens de vijfde sessie meer over het bepalen van doelen op je website.
Tijdens workshop 5 kwam Lonneke Spinhof van Humix praten over gebruikers en hun gebruiken. Humix helpt klanten om hun applicaties te verbeteren op basis van gebruikersgedrag. Belangrijk is om doelstellingen te zetten wanneer je iets meet. Stel jezelf volgende vragen:
Lonneke gaf ook conversie tips mee die we graag met jullie delen:
Wil je meer te weten komen over sessie 5 of over andere sessies? Bezoek dan zeker het e-learningplatform.
- Wat wil je komend jaar online bereiken?
- Wanneer is de website/workshop een succes?
- Wat wil je doen om dit te bereiken?
- Wat is een succesvol bezoek aan de website?
Lonneke gaf ook conversie tips mee die we graag met jullie delen:
- Zorg voor 1 duidelijke boodschap en maak dat alles zichtbaar is.
- Zorg ervoor dat je geen keuzestress creëert, neem de klant mee in hun keuzeproces.
- Zorg voor een duidelijke call-to-action.
- Optimaliseer mobiel surfen. Veel klanten surfen via hun gsm, zorg dat je website hieraan aangepast is.
- Go for speed. Mensen wachten niet meer en zijn erg ongeduldig. Google test ook deze zaken. Je ranking in Google wordt bepaald hoe rap je pagina’s laden.
- Zorg voor een duidelijke product overview. Belangrijk is dat het verschil tussen de producten erg duidelijk is.
Wil je meer te weten komen over sessie 5 of over andere sessies? Bezoek dan zeker het e-learningplatform.
Halfweg. Ilse Van Eetvelde leerde ons meer over het snel en goedkoop opstarten van een nieuwe website en digitale marketing.
Tijdens de vierde workshop maakte Ilse Van Eetvelde ons wegwijs doorheen 3 domeinen:
1. Hoe bouw ik een website op? Hieronder enkele vuistregels van Ilse.
2. Hoe beheer ik mijn sociale media?
|
3. Hoe stuur ik mailcampagnes?
Wil je meer tips over e-commerce? Bekijk dan zeker het e-learningplatform. Wens je meer tips van Ilse? Neem dan een een kijkje op haar website. Voel je je geïnspireerd en wil je graag de volgende sessie bijwonen? Schrijf je dan nu in via volgende link. |
Enkele tips uit de derde workshop:
Op 20 november ging de derde workshop van start. Dit keer met Herman Maes, docent op hogeschool Thomas More. Herman doceert niet enkel, hij is ook een expert & consult in digitale marketing en e-commerce. Ook tijdens deze sessie keerden de autocaristen met veel handige tips terug naar huis. Wij delen deze tips graag met jullie:
|
Voor meer tips, bekijk zeker het e-learningplatform. Voel je je geïnspireerd en wil je graag de volgende sessie bijwonen? Schrijf je dan nu in via volgende link. |
Tweede workshop van het e-commerce project is een feit!
DEEL 2: Content & functionaliteiten Nadat je je klanten kent, is het ook belangrijk na te denken over hoe je deze zal benaderen. De soorten benaderingen kunnen in 3 soorten opgedeeld worden. HHH: Head (rationeel), Heart (emotioneel) & Hand (actie, call to action). Het is belangrijk dat je de 3 benaderingen op je website hebt want niet alle klanten zijn rationeel en/of emotioneel. Gebruik een hartverwarmende foto (emotioneel) met daarbij een duidelijke tekst over je diensten (rationeel) en zorg ervoor dat ze kunnen boeken (actie). |
Op 16/10 zagen we nieuwe en bekende gezichten tijdens de tweede workshop. Gedurende de hele middag deelde Cis (Mex United) zijn ervaring en kennis met ons. Cis startte met: “Leren afkijken is een goede basis”. Afkijken is op zich helemaal niet slecht. Wat kan je plukken van andere ondernemingen dat bij de DNA van je onderneming past? Vergeet hier zeker de verwachtingen van je klanten niet. Dit was een van de vele tips die Cis aan de ondernemers meegaf. Hieronder alvast een kort verslag van de workshop: DEEL 1: Doelen & klantenwensen. Als onderneming is het erg belangrijk je klanten te kennen. Hoe kan je dit doen? Op basis van persona’ s en waardenpropositie. Eenmaal je de verschillende persona’ s geïdentificeerd hebt, kan je bepaalde doelen opstellen die aan hun wensen voldoen. Dit kan bijvoorbeeld Max, de digital native zijn, die graag online zijn aankopen wilt doen. DEEL 3: Lead generators & Analytics Lead generating, Google Analytics zal jullie niet onbekend in de oren klinken. Hoe krijg ik de juiste klanten/leads naar mijn website? Ook dit is een onderwerp dat in de derde workshop uitvoerig besproken zal worden. De tips van Cis zijn in elk geval duidelijk:
|
Kick-off eerste workshop van het e-commerce project!
Op 18/09 gingen we van start met de eerste workshop rond e-commerce. Met een 30tal ondernemers verzamelden we ons in het hotel Serwir waar Greet De Cocker (Safeshops) de spits afbeet. Al snel gaf Greet concrete voorbeelden aan over hoe je het best e-commerce kunt integreren in je website zonder daar grote kosten voor te moeten maken. Begin met iets klein zoals een filmpje of YouTube, een overzichtelijke website (met bullet points) en een duidelijke prijszetting.
De boodschap was luid en duidelijk: Zorg ervoor dat je klant snel en veilig een aankoop kan maken. En creëer zo een onmiddellijk gevoel van voldoening. In het tweede deel van de sessie deelde Jelle van Winckel (Demerstee) zijn ervaringen met ons. Jelle helpt bedrijven uit de hele sector met het automatiseren en digitaliseren van hun bedrijfsprocessen. Tijdens de sessie bracht Jelle een boeiende discussie op gang. De meningen waren verdeeld over het al dan niet weergeven van je prijzen online. Ook hier werd weer verwezen naar het gebruiksgemak voor je klant. Zorg ervoor dat alles makkelijk en duidelijk is op je website. Je klant heeft immers geen zin om al zijn gegevens na te laten enkel om een prijs te weten te komen. Deze discussie werd verder gezet tijdens een drankje na de sessie in de bar. Conclusie, de eerste sessie van het e-BUS-iness project was zeker een succes. Iedereen ging tevreden en met veel stof tot nadenken huiswaarts. |
|
Bots nemen de boekingen over van de reisadviseur
Denk je dat de digitalisering nu wel over zijn hoogste punt heen is? Wake up! Artificial Intelligence gaat het aankoopproces volledig op zijn kop zetten, met grote gevolgen voor reisbedrijven. Reiswerk interviewde Steven van Belleghem over zijn nieuwste boek en zijn visie op de toekomst van de reisbranche. |
Trends in travel - deel 1 |
Trends in travel - deel 2
|
5 Trends in the bus industry for 2018 |
Gezichtsherkenning in terminals, higtech lifestyle treinen, een airline voor millenials en fitnessen in je hotelkamer. Bedrijven blijven innoveren en investeren om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. TravelNext zette een paar veelbelovende innovaties op een rijtje, die Reiswerk graag met je deelt.
|
Pop-up airport sportscholen, highend lifestyle treinen en futuristische hotelkamers. Bedrijven blijven innoveren en investeren om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. TravelNext zette een paar veelbelovende innovaties op een rijtje, die Reiswerk graag met je deelt.
|
As a manager of an intercity bus company, it can be challenging to find the time to be constantly updated on all the news of the industry and keep track of the latest trends.Thus we felt important to give a useful recap of our view on the most important directions with explanations on why each of these changes is relevant to your business.
|
Proudly powered by Weebly