eBUSiness
  • Home
  • Blog
  • Project
  • Contact
  • Programma
  • E-learning
  • Home
  • Blog
  • Project
  • Contact
  • Programma
  • E-learning

Meer inzichten, interviews en ​cijfers
​over e-commerce & e-busines
S

Wat wil je bereiken met jouw website?

7/9/2018

0 Reacties

 
Veel ondernemers zien het hebben van een website of webshop als een doel op zich. Vaak wordt vergeten dat het online avontuur pas begint als het platform in de lucht is. Zie jouw website niet als een doel, maar als een middel om jouw doel te behalen. Net als andere marketing kanalen waarmee jij jouw potentiële bezoeker kunt bereiken. Meer weten over online doelstellingen? Hieronder zijn 5 doelstellingen uitgewerkt.

Doel 1: webdesign laten maken

Een bezoeker bepaalt binnen 3 seconden of dit een website of webshop is wat aansluit bij zijn of haar wensen. Webdesign speelt hierin een belangrijke rol want het design er mooi uitziet is deze aantrekkelijker.
Een goed webdesign is meer dan een prachtig plaatje. Over een webdesign wordt door de betere online marketingbedrijven namelijk goed nagedacht. Elk element wordt met een gedachte op een bepaalde positie geplaatst en vervolgens opgemaakt in de stijl van jouw bedrijf. De functionaliteit bepaalt samen met de sfeer de aantrekkelijkheid van de website. Daarom hebben we kennis nodig van jouw organisatie: hoe gaat de organisatie te werk, wat is de doelgroep, wat jij van een website verwacht en wat je mooi vindt. Hiervoor gaan wij in gesprek, wat uiteindelijk leidt tot een gedetailleerd projectplan dat de basis is voor jouw webdesign.

Doel 2: meer bezoekers genereren

De vindbaarheid van jouw website of webshop bepaalt grotendeels hoeveel bezoekers deze genereert. Daarom is een goede positie in de zoekmachine zo belangrijk, maar er zijn meer diensten die tot meer traffic kunnen leiden.

Bezoekers komen via verschillende kanalen op de website, bijvoorbeeld: via de zoekmachine, via betaalde advertenties, via social media kanalen, via nieuwsbrieven en e-mails, via andere website die linken naar jouw website of door direct naar jouw website te gaan in de url balk van de browser. In het meest ideale scenario verkrijg je bezoekers via al de genoemde kanalen.

De kanalen zijn het krachtigst als ze worden ondersteund door andere kanalen, zo kunnen bezoekers echt niet om jouw bedrijf heen. Elk kanaal vraagt een specialistische aanpak, dat is de reden waarom TriplePro Online Marketing op elke discipline een specialist heeft zitten. De specialisten zorgen met een nauwe samenwerking dat jouw bedrijf een succes wordt in de online wereld.
Foto

Doel 3: meer rendement uit bestaande bezoekers

Een website is nooit af en daarom is het belangrijk om te blijven optimaliseren. Blijf je concurrenten voor door hierin te investeren. Een andere kleur voor de buttons, een ander opbouw van de formulieren of meer teksten maken vaak al een groot verschil.
Rendement verhogen kan op 7 verschillende manieren:
  1. Een goed en aantrekkelijk webdesign. De aantrekkelijkheid van de website wordt bepaald door de sfeer en de functionaliteit van de website, het webdesign. De bezoeker vraagt zich in dit stadium af of de website voldoende aanspreekt. Is jouw website aantrekkelijk genoeg?

  2. Een betrouwbare website. Een internetbezoeker kan met veel angsten naar een website kijken. De bezoeker wil graag duidelijk krijgen of je een betrouwbare partner bent. Het weergeven van certificaten, aangesloten partners en verduidelijking van de processen kan de bezoeker helpen om jouw website op waarde in te schatten. Hoe betrouwbaar oogt jouw website?

  3. Een duidelijke weergave van jouw bedrijf. De bezoeker bekijkt de website en wil weten wat jouw bedrijf uniek maakt en waarom jij de ideale partner bent. Kan de bezoeker in 1 oogopslag zien wat jouw bedrijf uniek maakt?

  4. Een website die antwoord geeft op de vragen van de bezoeker. Iedere bezoeker is namelijk met een bepaalde gedachte op jouw website. De zichtbare en leesbare content bepaalt in welke mate de website relevant is voor de bezoeker. Zo moet het onderwerp van de pagina aansluiten bij de verwachting die de bezoeker had toen hij op jouw website klikte. Sluit jouw website aan bij de verwachting van de bezoeker?

  5. Een gestructureerde website met duidelijke actieknoppen. Een website wordt een doolhof als er geen duidelijk structuur in zit. De navigatie op de website moet zo soepel mogelijk verlopen om geen bezoekers te verliezen voordat ze actie hebben ondernomen. De standaard regel: binnen 3 klikken moet het mogelijk zijn om een aanvraag te doen en het liefst nog sneller. Door bepaalde knoppen duidelijk zichtbaar te maken op de website, maak je de bezoeker duidelijk wat er van hem/haar verwacht wordt. Hiermee kun je bezoeker sturen naar waar jij wilt. Is jouw website een doolhof of perfect gestructureerd?

  6. Een website zonder afleiding op de belangrijkste pagina’s. Een website bestaat uit verschillende pagina’s: pagina’s die zijn ingericht om bezoekers te trekken naar de website, informatieve pagina’s over jouw bedrijf en salespagina’s. Op de laatste pagina’s wordt de bezoeker overtuigd om een actie te ondernemen. Hier is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk afleiding is, bij afleiding is de bezoeker zo weer van de pagina af. Hoe zien jouw belangrijkste pagina’s eruit?

  7. Een actie die van de bezoeker direct actie verlangt. De meest bekende voorbeelden zijn de: op=op slogans, nog 1 kamer beschikbaar en het laatste model. De bezoeker krijgt geen tijd om er goed over na te denken en later terug te komen. Een goed ingestelde campagne kan de website een zetje in de goede richting geven. Heb jij regelmatig een actie die niet op de website staat?

Doel 4: branding van jouw bedrijf of terwijl jullie bedrijfsuitstraling

Als organisatie wil je een bepaalde uitstraling hebben: zakelijk, informeel of bijvoorbeeld professioneel. Een uniforme positionering met een consistent beeld verbetert het imago van jouw onderneming.

Vanaf het eerste allereerste contactmoment heeft de bezoeker een bepaald beeld van je organisatie. Dit beeld wordt gebaseerd op de uitingen van het bedrijf en of het beeld dat je uitdraagt overeenkomt met de ervaren werkelijkheid van jouw organisatie. Hierom is het ook gelijk zo belangrijk dat je organisatie een huisstijl heeft. Een huisstijl geeft een professionele uitstraling aan je organisatie en wordt volledig op maat gemaakt.


Met een huisstijl treed je altijd op dezelfde manier naar buiten, zowel online als offline. Belangrijke onderdelen van een huisstijl zijn: een logo, een website die hetzelfde beeld uitstraalt, visitekaartjes voor de medewerkers, een e-mailhandtekening, een nieuwsbrief, briefpapier en enveloppen en stickers, bedrukking voor ramen, wand, reclamebord en auto’s en bussen. Door alle onderdelen op elkaar af te stemmen en van hetzelfde beeldmerk te voorzien krijgt je organisatie een krachtigere uitstraling.
Foto

Doel 5:  effectief bestaande klanten bereiken

Betrokken en terugkomende klanten zijn voor iedere ondernemer van grote waarde. Ze zorgen ervoor dat je kan groeien. Hoe bereik je deze trouwe klanten? En op welke manieren kun je dit doen?

Het is interessant om de bestaande klanten beter en effectief te kunnen bereiken. Je kan op aantal manier ervoor zorgen dat online bezoekers meerdere keren naar jouw website komen of met jouw bedrijf in aanraking komen. Het is van belang dat je ze laat weten dat je nog steeds bestaat en waar je voor staat. Verkrijg een plekje in de klant zijn hoofd en het ziet er rooskleurig voor je uit. Waarom maakt Coca Cola nog steeds reclame denk je? Voor naamsbekendheid? Mensen weten wat Coca Cola is en wat ze doen, maar ze maken reclame om mensen te herinneren hoe lekker hun cola is. Zodat op het moment dat jij dorst hebt, jij aan Coca Cola denkt. Dat op het moment dat ik een klusser nodig heb, jij in mijn hoofd zit. Dat op het moment ik een nieuwe vloer wil, ik naar jouw winkel ga omdat ik jouw winkel 'ken'. Blijf onder de aandacht en zeg tegen je bezoekers: Vergeet me niet.
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Archieven

    September 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Mei 2018
    Februari 2018

    Categorieën

    Alles
    E Commerce
    E-commerce
    Facts & Figures
    Innovatie
    Interviews
    Trends

    RSS-feed

Proudly powered by Weebly